Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια στην επιφυλακτική αντίδραση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια στην επιφυλακτική αντίδραση

Σημάδια ισχυροποίησης της αντίδρασης που βγήκε χθες διαφαίνονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές, ενώ συνεχίζει να προβληματίζει ο σχετικά περιορισμένος τζίρος. Η ελληνική αγορά επιχειρεί να ξαναφτάσει τα επίπεδα της στήριξης των 1.380 μονάδων που έχασε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, ωστόσο εμφανίζεται  να καθορίζεται από τη γεωπολιτική κατάσταση, αν και νωρίτερα στο έτος είχε βρεθεί στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων διεθνώς, ενώ πλέον δυσκολεύεται να επιστρέψει στις 1.400 µονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:25 ενισχύεται κατά 0,91% στις 1.377,86 μονάδες με τον τζίρο πάνω από τα 18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,04%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 1.169,26 μονάδες με την Alpha να ενισχύεται κατά 0,94%, την Πειραιώς να κερδίζει 0,7%, την ΕΤΕ να σημειώνει άνοδο 0,7% και την Eurobank να διαπραγματεύεται στο +0,19%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean (+2,91%), της Elvalhalcor (+1,55%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,38%) και της Μυτιληναίος (+1,24%). Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (-0,42%) και της Motor Oil (-0,15%).

Με ήπια άνοδο κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, παρά τις νέες απώλειες που καταγράφηκαν χθες στη Wall Street με τον S&P 500 και τον Nasdaq να διολισθαίνουν για τέταρτη συνεδρίαση.

Εξάλλου, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, καθώς η αγορά δεν διαβλέπει ότι ένας ευρύτερος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες. «Οι θεωρίες για την ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ που διαταράσσει τον εφοδιασμό με πετρέλαιο έχουν εκλείψει», δήλωσε ο Manish Raj, διευθύνων σύμβουλος της Velandera Energy Partners. «Η ειρήνη μπορεί να έχει φτάσει στο τέλος της, αλλά το πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει», είπε.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι μετέωρη στη Μέση Ανατολή και ως εκ τούτου όσο το επικείμενο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν θεωρείται βέβαιο, η πορεία των αγορών εξαρτάται από το μέγεθός του και τις μετέπειτα εξελίξεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Άνοδος με μοχλό τα εταιρικά αποτελέσματα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News