Business & Finance Τετάρτη 17/04/2024, 20:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρή ανάσα στις αποδόσεις μετά την «καταιγίδα» της Τρίτης

Ομόλογα: Μικρή ανάσα στις αποδόσεις μετά την «καταιγίδα» της Τρίτης

Ελαφρά πτώση σημείωσαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, αφού εκτινάχθηκαν χθες σε υψηλό ενάμισι μηνός, καθώς οι συναλλασσόμενοι προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών μετά τα ισχυρά στοιχεία στις ΗΠΑ. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο 2,46%, αφού την Τρίτη άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Φεβρουαρίου. Από το 2,31% της προηγούμενης Παρασκευής έχει παροσιάσει σημαντική άνοδο, καθώς έχουν επιστρέψει στην αγορά οι φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί το καθεστώς των κρατικών ομολόγων ως ασφαλούς καταφυγίου των επενδυτών. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,87%, αφού την Τρίτη εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση της 10ετίας υποχώρησε στο 3,42% από το 3,57% της Τρίτης, με το spread στις 108 μονάδες βάσης. Η πενταετία κινήθηκε χωρίς αξιόλογη μεταβολή κοντά στο 3%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ εκτινάχθηκε την Τρίτη στα 132 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News