Business & Finance Παρασκευή 12/04/2024, 20:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια – Πτώση αποδόσεων

Ομόλογα: Στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια – Πτώση αποδόσεων

Σε απότομη πτώση γύρισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι ομολογιακέςαποδόσεις του ευρώ, καθώς οι αγορές αύξησαν τα στοιχήματά τους για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, την ώρα που οι φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έστρεψαν τους επενδυτές στο ασφαλές ενεργητικό. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε και η τιμή του χρυσού εν μέσω της γενικότερης γεωπολιτικής έντασης.«Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ», αναφέρει ο Joost van Leenders, στρατηγικός αναλυτής της Van Lanschot Kempen. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η απόδοση του γερμανικού διετούς υποχώρησε 12 μονάδες βάσης στο 2,84%, αγγίζοντας μάλιστα προς στιγμή και χαμηλό δύο εβδομάδων. Στη 10ετία, η απόδοση περιορίστηκε 13 μονάδες βάσης, στο 2,33%.

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε στο 3,72% με πτώση 14 μονάδων βάσης, με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να διαμορφώνεται στις 137 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς επέστρεψε στο 3,40% με το spread στις 108 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 2,88%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν αυξημένος στα 104 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News