Business & Finance Κυριακή 14/04/2024, 11:48
ΑΓΟΡΕΣ

Νευρικότητα στις αγορές – Τα μηνύματα από το χρηματιστήριο του Ισραήλ και το Bitcoin

Νευρικότητα στις αγορές – Τα μηνύματα από το χρηματιστήριο του Ισραήλ και το Bitcoin

Την αντίδραση των αγορών περιμένουν οι επενδυτές, έπειτα από το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ και την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πώς θα κινηθούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, το χρηματιστήριο του Ισραήλ, που είναι ανοικτό σήμερα, παρουσιάζει νευρικότητα, με τον δείκτη  TA-35 να ενισχύεται κατά 0,4%.

Το νόμισμα του Ιράν υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ριάλ χάνει 4%, πέφτοντας στα 705.000/δολάριο.

Το Bitcoin σημείωσε αρχικά το πιο μεγαλύτερο selloff του εδώ και έναν χρόνο, κάτι που ερμηνεύτηκε σαν μια ένδειξη της νευρικότητας που θα επικρατήσει από τη Δευτέρα σε όλες τις αγορές. Όμως τώρα ενισχύεται κατά 3,9% στα 64.400 δολάρια.

Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή είναι ένα ακόμα χτύπημα για τους επενδυτές που είχαν πόνταραν σε μείωση των επιτοκίων από τη Fed, καθώς την ώρα που ο υψηλότερος των προβλέψεων πληθωρισμός πλήττει την αισιοδοξία για νομισματική χαλάρωση, οι γεωπολιτικές εξελίξεις επιδρούν επίσης σημαντικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Σε νέα, επικίνδυνη φάση η Μέση Ανατολή – Τι σημαίνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News