Business & Finance Σάββατο 30/03/2024, 22:16
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 150.000 δολ. «βλέπει» το Bitcoin ο διαχειριστής hedge fund Mark Yusko

Ο Mark Yusko προβλέπει ότι το Bitcoin θα υπερδιπλασιαστεί φέτος

Στα 150.000 δολ. «βλέπει» το Bitcoin ο διαχειριστής hedge fund Mark Yusko

«Το Bitcoin είναι ο βασιλιάς. Είναι το κυρίαρχο “χαρτί”. Είναι μια καλύτερη μορφή χρυσού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko στην εκπομπή «Fast Money» του CNBC αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα ποσοστό 1% έως 3% των επενδύσεών τους να είναι σε bitcoin.

Από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Πέμπτης, το bitcoin έχει σημειώσει άνοδο περίπου 159% τον τελευταίο χρόνο. Είχε ξεπεράσει το επίπεδο των 73.000 δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο, αλλά το βράδυ της Πέμπτης διαπραγματευόταν γύρω στα 70.700 δολάρια.

«Ο νόμος των μεγάλων αριθμών μπαίνει σε εφαρμογή. Νομίζω ότι μπορεί να ανέβει 10 φορές από εδώ και πέρα εύκολα μέσα στην επόμενη δεκαετία», πρόσθεσε ο Yusko.

Ο ίδιος απαριθμεί τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin, τα οποία ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, ως σημαντικό παράγοντα ανόδου για το κρυπτονόμισμα. Ο Yusko αναμένει ότι η μείωση του bitcoin κατά το ήμισυ θα οδηγήσει σε ένα σοκ προσφοράς με αποτέλεσμα έναν ακόμη γύρο σημαντικών ανοδικών κινήσεων για τη ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων.

Το halving που μειώνει την αμοιβή εκμετάλλευσης bitcoin στο μισό για τον περιορισμό της προσφοράς, αναμένεται στα τέλη Απριλίου.

«Η μεγάλη κίνηση συμβαίνει μετά το halving», δήλωσε ο Yusko. «Η καμπύλη αρχίζει να γίνεται πιο έντονη προς το τέλος του έτους. Και, ιστορικά, περίπου εννέα μήνες μετά το halving, δηλαδή κάποια στιγμή προς τα Χριστούγεννα, βλέπουμε την κορύφωση της τιμής πριν από την επόμενη bear market».

Η εταιρεία του Yusko έχει επίσης έκθεση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών κρυπτογράφησης Coinbase. «Πιστεύουμε ότι μεγάλα πράγματα έρχονται για την Coinbase», δήλωσε.

Οι μετοχές της Coinbase έχουν αυξηθεί σχεδόν 321% τους τελευταίους 12 μήνες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Dogecoin: Πώς το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο έγινε μεγαλύτερο από τη Deutsche Bank

Bitcoin ή χρυσός; Οι επενδύσεις με τις μεγαλύτερες αποδόσεις την τελευταία δεκαετία

Σε χαμηλό επταετίας οι επενδύσεις στο fintech σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News