Business & Finance Παρασκευή 22/03/2024, 22:00
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο – Εκροές από τα ETFs

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο – Εκροές από τα ETFs

To bitcoin έχει υπαναχωρήσει περισσότερο από 10% από το ιστορικό υψηλό του καθώς η όρεξη για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία ETFs spot bitcoin μετριάζεται, γεγονός που οδήγησε το κρυπτονόμισμα στην χειρότερη εβδομάδα από πέρυσι τον Αύγουστο. 

Τα 10 ETFs spot bitcoin παρουσίασαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές από τις 11 Ιανουαρίου, όταν έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη υπαναχώρησε αυτή την εβδομάδα 6,5%, διαμορφούμενο σήμερα πάνω από τα 63.000 δολάρια. 

«Με το bitcoin να προσεγγίζει τα 60.000 δολάρια λόγω των εκροών από τα ETFs, των ρευστοποιήσεων και των φημολογιών ότι θα καθυστερήσουν τα ETFs σε Ether, οι αγορές αναζητούν θετικούς καταλύτες για να επαναλάβουν τη θετική κίνηση», αναφέρει ο Κρις Νιουχάουζ, αναλυτής της DeFi. 

Το bitcoin εξακολουθεί να φαίνεται υπεραγορασμένο, προειδοποίησαν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co, προβλέποντας περαιτέρω πτώση έως το γεγονός halving τον Απρίλιο, το οποίο θα περιορίσει την προσφορά νέων bitcoin. 

«Ο ρυθμός των καθαρών εισροών στα ETFs spot bitcoin έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, καθώς όλη αυτή την εβδομάδα είχαμε σημαντικές εκροές. Καθώς προσεγγίζουμε το halving, οι ρευστοποιήσεις κερδών αναμένεται να συνεχιστούν, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον που φαίνεται υπεραγορασμένο παρά τη διόρθωση της τελευταίας εβδομάδας», αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές. 

Τον προηγούμενο μήνα, η τράπεζα είχε προβλέψει ότι η τιμή του bitcoin θα υποχωρήσει προς τα 42.000 δολάρια όταν παρέλθει η ευφορία του Απριλίου. 

Outflows From GBTC Weigh on US Spot Bitcoin ETFs

Source: Bloomberg

Παρά το γεγονός ότι το bitcoin έκανε ρεκόρ στα 73.798 δολάρια στις 14 Μαρτίου, ο ενθουσιασμός μεταξύ των μικροεπενδυτών μετριάζεται, σύμφωνα με τον Νάεεμ Άσλαμ, επικεφαλής επενδύσεων της Zaye Capital Markets.

«Το γεγονός ότι το ράλι δεν συνεχίστηκε όπως στο παρελθόν δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη δυναμική του. Το halving σχεδόν έχει φθάσει και εάν το γεγονός αυτό δεν καταφέρει να ανακτήσει την κεκτημένη ταχύτητα, τότε σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε μία σοβαρή υπαναχώρηση, που ενδεχομένως να οδηγήσει την τιμή κάτω από τα 50.000 δολάρια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News