Business & Finance Τρίτη 2/04/2024, 14:51
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση με φόντο τη Fed και τη μειωμένη ζήτηση ETFs

Bitcoin: Κατακόρυφη πτώση με φόντο τη Fed και τη μειωμένη ζήτηση ETFs

Βουτιά καταγράφει σήμερα η τιμή του bitcoin εν μέσω της υποχώρησης της ζήτησης για ειδικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ, αλλά και τα χαμηλότερες προσδοκίες της αγοράς σχετικά με τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το ψηφιακό asset υποχωρεί περισσότερο από 5% κάτω από τις 66.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 24 Μαρτίου. Αλλά και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα καταγράφουν τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση τους εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Το φετινό απότομο ράλι των κρυπτονομισμάτων χάνει έδαφος, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός στις ΗΠΑ κάνουν τους traders να περιορίζουν τα στοιχήματα τους για τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed, ενισχύοντας τις αποδόσεις τω κρατικών ομολόγων και το δολάριο. Το σκηνικό αυτό λειτουργεί επιβαρυντικά για τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις, όπως είναι ο τομέας των ψηφιακών assets.

«Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της Fed έχουν αντίκτυπο «σε όλα τα κρυπτονομίσματα»,  δήλωσε ο Stefan von Haenisch, επικεφαλής συναλλαγών στην OSL SG Pte. 

Το bitcoin έχει απωλέσει περίπου το 10% της αξίας του από τότε που έφτασε στα 73.798 δολάρια στα μέσα Μαρτίου. Η πληθώρα των καθημερινών εισροών από την έναρξη των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων bitcoin τον Ιανουάριο, έχει πλέον εξασθενήσει. Τη Δευτέρα, οι επενδυτές απέσυραν καθαρά 86 εκατομμύρια δολάρια από τα ETFs, τα οποία έχουν προσελκύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 11 Ιανουαρίου.

Η αγορά κρυπτογράφησης φαίνεται «αδύναμη» τις τελευταίες 12 ώρες στον απόηχο των τελευταίων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, δήλωσε ο Richard Galvin, συνιδρυτής της DACM.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό – Συνεχίζεται το ράλι

Το καλύτερο τρίμηνο της πενταετίας στις διεθνείς αγορές – Οι καταλύτες

Στα 150.000 δολ. «βλέπει» το Bitcoin ο διαχειριστής hedge fund Mark Yusko

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News