Business & Finance Τετάρτη 10/04/2024, 21:45
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman: Ώρα να πάρουμε τα κέρδη από τις tech και να επενδύσουμε αλλού

Goldman: Ώρα να πάρουμε τα κέρδη από τις tech και να επενδύσουμε αλλού

Η Goldman Sachs Asset Management αναμένεται να μεταφέρει μέρος από τα κέρδη που έχει αποκομίσει από τις μετοχές τεχνολογίας και να τα τοποθετήσει σε φθηνότερες εταιρείες. 

Η εταιρεία διαχείρησης ενεργητικού θεωρεί ότι οι τεχνολογικές μετοχές θα δεχθούν κάποιες πιέσεις και προτιμά τομείς όπως οι μετοχές ενέργειας και οι ιαπωνικές, σύμφωνα με την Αλεξάντρα Γουίλσον-Ελιζόντο της Goldman Sachs Asset Management. Kατά τη γνώμη της, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει ομαλή προσγείωση, ωστόσο οι κίνδυνοι καραδοκούν ότι θα μπορούσε να αλλάξει η πορεία αυτή. 

Στον τεχνολογικό κλάδο, το προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής τείνει σε πτώση, σημειώνει. «Ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε συνέχιση της ανόδου των μετοχών και να κρατούμε στο χαρτοφυλάκιό μας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερο ελκυστικές ευκαιρίες για να στρέψουμε την προσοχή μας». 

Οι αποδόσεις μεταξύ των Magnificent 7 έχουν ήδη αρχίσει να αποκλίνουν. Ενώ η Nvidia έχει ενισχυθεί 72% φέτος, άλλες δεν συμπεριφέρονται τόσο καλά. Η μετοχή της Apple δεν μπορεί να ακολουθήσει λόγω χαμηλης ζήτησης για τα iPhones της στην Κίνα, ενώ η Tesla υποχωρεί 30% έως σήμερα εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Η Goldman Sachs Asset Management GSAM) διατηρεί θέση overweight για τον ενεργειακό κλάδο ως αντιστάθμισμα κατά του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων, σύμφωνα με τον Γουίλσον-Ελιζόντο. Ο επιμέρους δείκτης S&P 500 για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έχει ενισχυθεί 16% συγκριτικά με τα κέρδη 11% για την τεχνολογία. 

Η Ιαπωνία είναι ακόμη μία περιοχή που η Goldman διατηρεί θέση overweight χάρη στις εταιρικές μεταρρυθμίσεις, τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τις σχετικά χαμηλές αποτιμήσεις. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News