Business & Finance Πέμπτη 28/03/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ισχυροποιείται η άνοδος πριν τις αργίες

Ευρωαγορές: Ισχυροποιείται η άνοδος πριν τις αργίες

Ανοδικά συνεχίζουν και σήμερα οι ευρωαγορές, οι οποίες έχουν ξαναβρεί τη δυναμική τους μετά τα χθεσινά νέα ρεκόρ. Κατά την τελευταία συνεδρίαση πριν τις διακοπές για το Καθολικό Πάσχα, οι επενδυτές αξιολογούν τα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 512,8 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά κατά 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,37%, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,28% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακή πτώση 0,01%

«Η αισιοδοξία έχει αυξηθεί, κυρίως χάρη στις κεντρικές τράπεζες που ήταν καθησυχαστικές όσον αφορά τις επερχόμενες μειώσεις των επιτοκίων», δήλωσε ο Arnaud Cayla, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Cholet Dupont Asset Management. «Οι επενδυτές δεν έχουν κανένα λόγο να πουλήσουν».

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, τα τελικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν ότι η οικονομία της χώρας βρέθηκε πέρυσι σε «ρηχή» ύφεση. Αναλυτικά, το ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το γ’ τρίμηνο του 2023 και κατά 0,3% το δ’ τρίμηνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε τεχνική ύφεση. Τα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις, ενδέχεται να αποτελέσουν «βαρίδι» για την τρέχουσα κυβέρνηση, η οποία θα βρεθεί σε δύσκολη εκλογική αναμέτρηση σε λίγους μήνες. 

Εν τω μεταξύ, η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε ελάχιστα τον Φεβρουάριο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν απροσδόκητα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Και επίσημα σε «ρηχή» ύφεση το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News