Business & Finance Τετάρτη 20/03/2024, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στις ευρωαγορές – Fed και luxury στο επίκεντρο

Απώλειες στις ευρωαγορές –  Fed και luxury στο επίκεντρο

Πτωτικά άνοιξαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθεί η πολυαναμενόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,27% στις 503,88 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,11% στις 17.968,5 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% στις 8.135,2 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.730 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακές απώλειες 0,04%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι εταιρείες ειδών πολυτελείας όπως οι LVMH, Christian Dior, Burberry και Hermes, ενώ η Kering -μητρική της Gucci- υποχωρεί άνω του 13% λόγω των αρνητικών προοπτικών που εξέδωσε εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων στην Ασία. 

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου στο 3,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τετάρτης, από 4% τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά μια πρόσφατη σειρά ανησυχητικών εκθέσεων για τον πληθωρισμό έχει κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να δώσι σήμα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την αλλαγή νομισματικής πολιτικής ορόσημο της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ ανέμεναν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News