Business & Finance Πέμπτη 14/03/2024, 10:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια ανοδικά με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια ανοδικά με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Κυρίως ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα νεότερα σχετικά με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα καθορίσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,23% και κινείται σε νέα υψηλά στις 508,52 μονάδες. των κερδών ηγούνται οι μετοχές τροφίμων και ποτών, ενώ σημαντικά υποχωρούν οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,2% επίσης σε ρεκόρ στις 18.001,6 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 8.188,22 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις 7.772,6 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,13%. 

Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, ο οποίος μετρά τον πληθωρισμό χονδρικής, πρόκειται να ανακοινωθεί πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης θα έχει αυξηθεί κατά 0,3% τον Φεβρουάριο και ο δομικός δείκτης κατά 0,2%. Η έκθεση του δείκτη PPI είναι το τελευταίο σημαντικό οικονομικό στοιχείο που θα δημοσιευθεί πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 19-20 Μαρτίου, στον απόηχο του δείκτης τιμών καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα που ήταν ελαφρά πιο αυξημένος από τις προβλέψεις.

Νωρίτερα, στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού επικράτησαν μεικτά πρόσημα με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εαρινές μισθολογικές διαπραγματεύσεις της Ιαπωνίας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις πρόσφεραν «σημαντικές» αυξήσεις στους μισθούς. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News