Business & Finance Τετάρτη 13/03/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα μετά τα νέα ρεκόρ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα μετά τα νέα ρεκόρ

Με επιφύλαξη και μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μια μέρα μετά το κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και για το ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ενθαρρυντικές ανακοινώσεις εταιρειών για τις οικονομικές τους επιδόσεις να δημιουργούν θετικό κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,01% με τον δείκτης των εταιρειών λιανικής πώλησης να ενισχύεται χάρη στο άλμα κατά 16,9% της μετοχής της Zalando, αφού η εταιρεία διαδικτυακής, λιανικής πώλησης ενδυμάτων ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το δ’ τρίμηνο καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά 0,03% μετά το χθεσινό του ρεκόρ, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,13%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,01% μετά στοιχεία που έδειξαν ότι το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,2% τον Ιανουάριο μετά από συρρίκνωση 0,1% τον Δεκέμβριο. 

Οι  αγορές διεύρυναν τα κέρδη τους την Τρίτη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, τα οποία έδειξαν αύξηση 0,4% για τον μήνα και αύξηση 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το μηνιαίο ποσοστό ήταν εντός των προβλέψεων των οικονομολόγων, αλλά το ετήσια ήταν υψηλότερο από το 3,1% που ανέμεναν, σύμφωνα με το consensus του Dow Jones.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι μετά τα στοιχεία, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να κερδίζουν ο καθένας περισσότερο από 1%. Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News