Business & Finance Σάββατο 6/01/2024, 08:15
ΑΓΟΡΕΣ

Short Sellers: Παρουσίασαν απώλειες 193 δισ. δολαρίων το 2023

Short Sellers: Παρουσίασαν απώλειες 193 δισ. δολαρίων το 2023

Oι περιφερειακές τράπεζες και οι παρασκευαστές εμβολίων ήταν από τα λίγα θετικά σημεία για τους short sellers το 2023, καθώς το μεγάλο ράλι της μετοχής τους πέρυσι οδήγησε στις μεγαλύτερες σωρευτικές απώλειες από την έναρξη της πανδημίας. 

Η κατάρρευση της First Republic Bank την ανέδειξε στο πιο κερδοφόρο στοίχημα για τους short sellers, αποφέροντας κέρδη της τάξης των 1,6 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners LLC. Την ίδια στιγμή, η Moderna η μετοχή της οποίας υποχώρησε 45% πέρυσι ήρθει στη δεύτερη θέση αποφέροντας κέρδη 1,1 δισ.δολαρίων στους short sellers, που στοιχημάτισαν σε πτώση της μετοχής της. 

Οι μετοχές τοπικών τραπεζών και υγείας τα καλύτερα στοιχήματα του 2023 για σορτάρισμα

Source: S3 Partners

Η Tesla έδωσε στους short sellers το μεγαλύτερο πόνο, με ζημίες 12,2 δισ.δολάρια το 2023 καθώς η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκε. Η Nvidia, με ζημίες 11,2 δισ.δολαρίων στους short sellers, ήταν η επόμενη στη λίστα, οι εταιρείες ημιαγωγών και η Coinbase. 

Οι Magnificent Seven από τα χειρότερα στοιχήματα του 2023 για τους short sellers

Source: S3 Partners

Eπειδή οι short sellers έχουν την τάση να τοποθετούν τα περισσότερα δολάρια σε μετοχές που είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη πέρυσι, το 73% του κάθε δολαρίου που σορταρίστηκε προσέφερε αρνητική απόδοση, σύμφωνα με την S3. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News