Business & Finance Δευτέρα 2/10/2023, 20:22
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου

Mε πτώση συνέχισε και στην έναρξη του Οκτωβρίου αλλά και του τέταρτου τριμήνου, καθώς οι υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις άσκησαν και πάλι πιέσεις στις μετοχές και τα νέα στοιχεία στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα παραμένει βαθιά σε ύφεση. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 αντέστρεψε τα αρχικά κέρδη του για να κλείσει με πτώση 1%, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς άγγιξε το 2,92%, προσεγγίζοντας ξανά το υψηλό 12ετίας που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα. 

«Η πτώση του STOXX έχει να κάνει με αυτό που είδαμε στις αγορές ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ομολογιακές αποδόσεις συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και αυτό προφανώς αποσταθεροποιεί τους επενδυτές», ανέφερε ο Κρεγκ Έρλαμ, στρατηγικός αναλυτής της OANDA. 

Ο δείκτης για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη με βάση τα στοιχεία της S&P Global διολίσθησε ακόμη πιο χαμηλά το Σεπτέμβριο στο 43,4 από το 43,5 του Αυγούστου. 

Όλοι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν στο «κόκκινο», με το DAX στην Φρανκφούρτη να υποχωρεί 0,9%.

O γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση επίσης 0,9% στις 7.068,16 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 1,3% στις 7.510,72 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,4% της αξίας του, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 1,2%.

 

 

moneyreview.gr

 

 

   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News