Business & Finance Δευτέρα 4/09/2023, 09:37
ΑΓΟΡΕΣ

Bloomberg: Το χρηματιστηριακό ράλι θα αντέξει την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα

Bloomberg: Το χρηματιστηριακό ράλι θα αντέξει την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα

Το φετινό ράλι της Wall Street είναι αρκετά ισχυρό για να αντέξει την περαιτέρω αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα Markets Live Pulse του Bloomberg.

Καθώς το σενάριο της ομαλής προσγείωσης κερδίζει έδαφος για την αμερικανική οικονομία, η πλειονότητα των 331 ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο S&P 500 θα σημειώσει απώλειες μικρότερες του 10% εάν η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου συνεχίσει να αυξάνεται και φτάσει στο 4,5%.

Bloomberg: Το χρηματιστηριακό ράλι θα αντέξει την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα-1

Εάν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, τότε ο S&P 500 θα διατηρήσει μέρος από τα κέρδη του 18% που σημειώνει από τις αρχές του έτους.

«Εάν τα επιτόκια και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξηθούν, πιθανότατα θα οφείλεται στο ότι οι μακροοικονομικοί δείκτες εκπλήσσουν θετικά», εξηγεί ο Christopher Hiorns, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην EdenTree Investment Management. «Επομένως, οι μετοχές, που προσφέρουν προστασία έναντι του πληθωρισμού, ίσως να μην είναι τόσο κακή επένδυση σε σύγκριση με τα ομόλογα».

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έφθασε στο υψηλό 16 ετών του 4,36% τον Αύγουστο, καθώς η ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ οδηγεί τους επενδυτές να στοιχηματίσουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά. Εν μέσω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων, ο Αύγουστος αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 από τον Φεβρουάριο.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Bank of America: Η απότομη προσγείωση στις ΗΠΑ απειλεί τη Wall Street

Deutsche Bank: Το ΧΑ στην κορυφή των αποδόσεων φέτος – Ο δύσκολος Αύγουστος

Παγκόσμια επιβράδυνση βλέπει η Moody’s – Πού εντοπίζει «θύλακες ανθεκτικότητας»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News