Business & Finance Παρασκευή 1/09/2023, 12:43
ΑΓΟΡΕΣ

Bank of America: Η απότομη προσγείωση στις ΗΠΑ απειλεί τη Wall Street

Bank of America: Η απότομη προσγείωση στις ΗΠΑ απειλεί τη Wall Street

Να βγουν πωλητές στη Wall Street συστήνει στους επενδυτές η Bank of America, παρότι εκτιμά ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve έχουν τελειώσει για την ώρα.

«Πουλήστε την τελευταία αύξηση των επιτοκίων», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, Michael Hartnett, σε νέα του έκθεση.

Ο Hartnett προέβλεψε εύστοχα την πτώση των αμερικανικών μετοχών πέρυσι και έχει παραμείνει απαισιόδοξος και το 2023, παρότι ο S&P 500 έχει σημειώσει ράλι 17%.

Τώρα, θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας απότομης προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας θα μπορούσε να ρίξει τη Wall Street. Οι ενδείξεις εξασθένησης της αγοράς απασχόλησης σημαίνουν ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων και τα σημερινά ευνοϊκά στοιχεία από τις νέες θέσεις εργασίας θα είναι το «τελευταίο κομμάτι του παζλ μιας  χλιαρής οικονομίας». Όμως, ο αναλυτής περιμένει περισσότερες ενδείξεις μιας απότομης προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας από αυτό τον μήνα και μετά.

Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί τελευταία, λόγω των προσδοκιών ότι η εξασθένηση της αμερικανικής οικονομίας θα οδηγήσει τη Fed σε στροφή προς μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όμως έκλεισε τον Αύγουστο με αρνητικό πρόσημο, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, σημειώνει το Bloomberg.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News