Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές ενόψει Fed και EKT

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές ενόψει Fed και EKT

Επιφυλακτικές κινήσεις γίνονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν πτωτικές τάσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα. Το επενδυτικό κλίμα φαίνεται να βελτιώθηκε μετά τη δέσμευση της Κίνας να δώσει περισσότερη στήριξη στην οικονομία της, αλλά παράλληλα επιβαρύνθηκε από τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα που έχουν δημοσιεύσει ήδη οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Επίσης, βαρίδι στο επενδυτικό κλίμα αποτέλεσε και ο δείκτης PMI για Γαλλία και Γερμανία, που έδειξε σαφή επιβράδυνση του ιδιωτικού τομέα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Σήμερα πάντως, αναμένονται τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ονομάτων, όπως ο οίκος πολυτελείας LVMH, η Unileer, η Detsche Borse, η Randstad και η Italgas, που είναι πιθανό να επηρεάσουν την πορεία των ευρωαγορών μέσα στην ημέρα.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αναμένεται να ανεβάσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες βάσης.

Αυτή την ώρα, λίγο μετά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει ελαφρώς, ενώ ο Dax της Φρανκφούρτης καταγράφει σημαντική πτώση της τάξης του 0,25%. Ο Cac του Παρισιού υποχωρεί κατά περίπου 0,25, ενώ πτωτικές τάσεις σημειώνει και ο FTSE MIB του Μιλάνου. Οριακή άνοδο παρουσιάζει αυτή την ώρα ο FTSE 100 του Λονδίνου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News