Business & Finance Δευτέρα 24/07/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Για 11η συνεδρίαση η άνοδος του Dow – Mε το βλέμμα στην Fed

Wall Street: Για 11η συνεδρίαση η άνοδος του Dow – Mε το βλέμμα στην Fed

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση, επισφραγίζοντας το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί απο τον Φεβρουάριο του 2017, στην αρχή μίας εβδομάδας που θεωρείται γεμάτη από εξελίξεις, όπως σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και τις συνεδριάσεις των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 183,55 μονάδες ή 0,52% κλείνοντας στις 35.411,24 μονάδες και παρουσιάζοντας κέρδη για 11η διαδοχική συνεδρίαση. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,40% στις 4.554,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,19% στις 14.058,87 μονάδες. 

Οι μετοχές ενέργειας καθοδήγησαν τα κέρδη του δείκτη S&P 500 με τον κλάδο να ενισχύεται 1,7%, από τη στιγμή που το πετρέλαιο και τα προθεσμιακά βενζίνης άγγιξαν υψηλό τριμήνου. Η Chevron ενισχύθηκε περίπου 2% καθώς ο αμερικανικός γίγαντας ανακοίνωσε κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Οι μετοχές συνέχισαν την ανοδική πορεία τους ακόμη και μετά από το 10ήμερο ανοδικό σερί του Dow. Ο S&P 500 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 0,7%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,6% την ίδια περίοδο. 

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ύφεση. Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει ένδειξη για ύφεση, η αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά», είπε ο Στηβ Έισμαν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Neuberger Berman. 

Oι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα εταιρικά κέρδη, ενώ η συνεδρίαση της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, θα μπορούσε να δοκιμάσει το μέχρι τώρα ράλι. Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης με τους συναλλασσομένους να περιμένουν εναγωνίως τις δηλώσεις του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ προκειμένου να πάρουν μία αίσθηση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. 

Επίσης, η Wall Street περιμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις από τις μεγάλες τεχνολογικές, όπως Alphabet, Microsoft και Μeta. Αποτελέσματα αναμένονται και από κάποιες μεγάλες φαρμακοβιομηχανία και πετρελαιοβιομηχανίες. 

Στο τέλος της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Φέντεραλ Ριζέρβ για την πορεία του πληθωρισμού. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News