Business & Finance Τετάρτη 7/06/2023, 19:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων μετά τη νέα επιτοκιακή αύξηση στον Καναδά

Ομόλογα: Περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων μετά τη νέα επιτοκιακή αύξηση στον Καναδά

Οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ σημείωσαν άνοδο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, από τη στιγμή που η κεντρική τράπεζα του Καναδά αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες και αξιωματούχοι της ΕΚΤ υπογραμμίζουν την ανάγκη για περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις για να αντιμετωπίσουν την απειλή του πληθωρισμού. 

Η κεντρική τράπεζα του Καναδά αύξησε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης στο υψηλό 22 ετών του 4,75%. Είχε παγώσει τις επιτοκιακές αυξήσεις από τον Ιανουάριο. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε επτά μονάδες βάσης στο 2,44%. H απόδοση του διετούς γερμανικού ενισχύθηκε εννέα μονάδες βάσης στο 2,98%. 

«Αποτελεί μία σαφή υπενθύμιση στις αγορές ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων δεν έχει ακόμη τελειώσει», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της TD Securities, Pooja Kumra. Οι σημερινές προσδοκίες της αγοράς, οι οποίες παραμένουν σταθερές τις τελευταίες εβδομάδες, υποδηλώνουν ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια επιπλέον κατά 50 μονάδες βάσης στις δύο επόμενες συνεδριάσεις. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς έφθασε στο 4,25% με άνοδο οκτώ μονάδων βάσης με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να διευρύνεται στις 179 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η άνοδος των αποδόσεων ήταν πιο συγκρατημένη. Στο 10ετές το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 3,77%, ενώ στην πενταετία «τσίμπησε» στο 3,27%. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News