Business & Finance Τρίτη 6/06/2023, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Cryptos: Τα δύο χτυπήματα που «λύγισαν» την αγορά

Cryptos: Τα δύο χτυπήματα που «λύγισαν» την αγορά

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο δέχθηκαν τα κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της αγοράς να κάνει βουτιά άνω του 4,5% στο 1,08 τρισ. δολάρια.

Πριν από λίγη ώρα, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς σε μία άκρως αναμενόμενη κίνηση στράφηκε νομικά εναντίον της πλατφόρμας Coinbase. Η Coinbase βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών επί σχεδόν έναν χρόνο, έχοντας στο μεταξύ δεχθεί επανειλημμένες οχλήσεις για τη δραστηριοποίησή της ως χρηματιστηριακής στις ΗΠΑ παρά την έλλειψη των κατάλληλων αδειών.

Εκτός αυτού όμως, χθες αργά το βράδυ, είχε υποβληθεί η δεύτερη αγωγή εναντίον της πλατφόρμας Binance με κατηγορίες ότι εμπλέκεται σε έναν «ιστό εξαπάτησης». Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η πλατφόρμα συναλλαγών και ο ιδρυτής της Changpeng Zhao αγνόησαν τους κανόνες που αποσκοπούν στην προστασία των επενδυτών, προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Τόσο η εταιρεία όσο και ο Zhao κατηγορούνται για κακή διαχείριση των κεφαλαίων πελατών. 

«Λύγισε» η αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap ο συνολικός όγκος συναλλαγών ανήλθε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα 47,41 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 66,45%. Το Bitcoin κινείται αυτή την ώρα γύρω στα 25,481 δολάρια, με απώλειες περίπου 4,75%, ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων βρισκόταν στα 27,820 δολάρια σύμφωνα με το CoinDesk.

Καθοδικά κινείται και το Ethereum, σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 3,3% στα 1.806 δολάρια. Πτώση τουλάχιστον 8,8% καταγράφει το Binance Coin και το Cardano, ενώ μεγάλη βουτιά της τάξης του 9,6% σημειώνει το Solana.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως ο στόχος που είχαν θέσει στην αρχή του έτους πολλοί υποστηρικτές της αγοράς για το Bitcoin στα 30.000 δολάρια απομακρύνεται. Ήδη τον Μάιο καταγράφηκε η πρώτη διόρθωση στα κρυπτονομίσματα, έπειτα από ένα τετράμηνο ράλι, το οποίο υποστηρίχθηκε από επενδυτές που ήθελαν να αφήσουν πίσω τις ανησυχίες και τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες ανταλλακτηρίων του 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγωγή κατά της Coinbase στις ΗΠΑ – Βουτιά για τη μετοχή

Νέα αγωγή κατά της Binance – Για «ιστό εξαπάτησης» την κατηγορούν οι ΗΠΑ

Bitcoin: Προς την πρώτη μηνιαία πτώση του 2023 – Κόβει ταχύτητα η ανάκαμψη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News