Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 11:03
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη μέρα πτώσης για το πετρέλαιο – Το βλέμμα στραμμένο στο όριο χρέους

Τρίτη μέρα πτώσης για το πετρέλαιο – Το βλέμμα στραμμένο στο όριο χρέους

Για τρίτη συναπτή συνεδρίαση υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς ο επενδυτικός κόσμος έχει το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ και στις διαπραγματεύσεις γύρω από τη συμφωνία για το όριο του χρέους.

Το Brent καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,57% αυτή την ώρα, αγγίζοντας τα 75,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά περίπου 0,66% στα 71 δολάρια.

Τρίτη μέρα πτώσης για το πετρέλαιο – Το βλέμμα στραμμένο στο όριο χρέους-1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικάνος του Κογκρέσου Kevin McCarthy αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Πάντως η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η χώρα ενδέχεται να αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ο παγκόσμιος δείκτης πετρελαίου είναι πιθανό να ολοκληρώσει τον πέμπτο συναπτό μήνα πτώσης, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2017. Εκτός από τις συζητήσεις για το όριο χρέους, οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην ενεργειακή αγορά της Κίνας, η οποία καταγράφει ηπιότερη ανάκαμψη από το προσδοκώμενο, καθώς και για το σενάριο ύφεσης στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αισιοδοξία Μπάϊντεν για το όριο χρέους των ΗΠΑ

Janet Yellen: Αύξηση ορίου χρέους ή δύσκολες αποφάσεις από 1η Ιουνίου

IEA: Η προσφορά πετρελαίου δεν θα επηρεαστεί από ένα αυστηρό πλαφόν στην τιμή του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News