Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και G7

Ανοδικά κινούνται και την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. καθώς επικρατεί αισιοδοξία για λύση στο θέμα του χρέους των ΗΠΑ.

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και G7

Ανοδικά κινούνται και την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. καθώς επικρατεί αισιοδοξία για λύση στο θέμα του χρέους των ΗΠΑ. Οι μετοχές στη Γερμανία επεκτείνουν τα κέρδη τους μετά το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη DAX στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,42% στις 467,73 μονάδες με όλους τους δείκτες στο πράσινο. Των κερδών ηγείται ο κλάδος της βιομηχανίας εξόρυξης, ενώ ακολουθείται από τον κλάδο της τεχνολογίας. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,26% στις 16.205,41 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,3% στις 7.469,51 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με κέρδη 0,23% στις 7.759,83 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,38%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,3%. 

Χθές, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου θα καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως ούτως ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Σημειωτέον ότι η 1η Ιουνίου είναι η ημερομηνία ορόσημο, καθώς τότε οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμής χρέους, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. 

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής των G7 στη Χιροσίμα, η οποία ξεκινά την Παρασκευή, όπου οι ηγέτες των 7 ισχυρότερων χωρών αναμένεται να συζητήσουν για το διεθνές εμπόριο και την ασφάλεια. Οι σχέσεις και οι κυρώσεις Κίνας και Ρωσίας βρίσκονται στην ατζέντα για συζητήσεις μεταξύ του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα επιστρέψει νωρίτερα από τα ταξίδι του στην Ιαπωνία για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τους Ρεπουμπλικανούς, με στόχο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για το χρέος.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News