Business & Finance Παρασκευή 28/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη 2,5% ο Dow τον Απρίλιο, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο

Wall Street: Με κέρδη 2,5% ο Dow τον Απρίλιο, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο

O Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο, καταγράφοντας ταυτόχρονα τον Απρίλιο την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιανουάριο. 

Ο δείκτης των blue chip ενισχύθηκε κατά 272 μονάδες ή 0,8% κλείνοντας στις 34.098,16 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης 0,83% στις 4.169,48 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,69% στις 12.226,58 μονάδες, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από τους τεχνολογικούς κολοσσούς. 

Ο Dow ολοκλήρωσε τον Απρίλιο με άνοδο 2,5%, στην καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιανουάριο, οπότε ο δείκτης είχε παρουσιάσει κατά μέσο όρο κέρδη 2,8%. Ο S&P 500 σημείωσε στο μήνα κέρδη 1,5%, ενώ ο Nasdaq πολύ μικρότερη άνοδο. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,3% χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Big Tech. Ο Dow και S&P 500 έκλεισαν την εβδομάδα με άνοδο 0,9%. 

Περίπου το ήμισυ των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής κέρδη. Από αυτές, ένα 80% κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, ποσοστό σύμφωνο με τον τριετή μέσο όρο. 

«Η αγορά θα πρέπει να ακολουθήσει τα κέρδη» αναφέρει η Gina Bolvin, πρόεδρος της Bolvin Wealth Management. 

H μετοχή της Amazon υποχώρησε περισσότερο από 3%. Κατά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου επεσήμανε μεν ότι οι δραστηριότητές της στο cloud επιβραδύνθηκαν, όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street όσον αφορά στα έσοδα. 

Η μετοχή της Snap βούλιαξε περισσότερο από 18% από τη στιγμή που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα έσοδα. Η μετοχή της Pinterest υποχώρησε περίπου 16% αφού σκιαγράφησε μία απογοητευτική εικόνα όσον αφορά στις προσδοκίες για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου. Πτώση μεγαλύτερη του 9% παρουσίασε και η First Solar, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο. 

Αντίθετα, η μετοχή της Intel ενισχύθηκε περισσότερο από 4% από τη στιγμή που η εταιρεία ημιαγωγών ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί έδειξαν ότι ο δείκτης που παρακολουθεί τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκε 0,3% το Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο δείκτης αποτελεί ένα σημαντικό βαρόμετρο για τον πληθωρισμό για την Φέντεραλ Ριζέρβ, η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα. 

Από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της First Republic βούλιαξε ξανά 40% από τη στιγμή που πηγές αποκάλυψαν ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης υπό την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων. Η μετοχή της έχει απωλέσει περίπου 97% της αξίας της από τις αρχές του έτους. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News