Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: H καλύτερη επίδοση για Dow και S&P 500 από τον Ιανουάριο

Wall Street: H καλύτερη επίδοση για Dow και S&P 500 από τον Ιανουάριο

Mε άνοδο έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από τη Meta Platforms προσέφεραν στήριγμα στον τεχνολογικό κλάδο με τους επενδυτές να εξετάζουν προσεκτικά τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 524,29 μονάδες ή 1,57% κλείνοντας στις 33.826,16 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,43% κλείνοντας στις 12.142,24 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,96% για να τερματίσει στις 4.135,35 μονάδες. Πρόκειται για την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιανουάριο για τον Dow Jones και S&P 500 καθώς και για την καλύτερη επίδοση από το Μάρτιο για τον Nasdaq.    

Η μετοχή της Meta ενισχύθηκε περισσότερο από 14% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών, ενώ παράλληλα εξέδωσε και αισιόδοξες προβλέψεις. Αρκετοί αναλυτές αύξησαν το στόχο για την τιμή μετοχής του αμερικανικού κολοσσού, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Σε άνοδο και τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως Amazon – η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street – Αlphabet, Microsoft και Apple. 

«Η αγορά περιμένει με κομμένη ανάσα τις Big Tech. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απογοητεύσει και αυτό το χρειαζόταν η αγορά», αναφέρει ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της PLP Financial. 

Οι μετοχές ενισχύθηκαν παρά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, τα οποία έκαναν αρκετούς να υποστηρίξουν ότι η Fed θα διακόψει σύντομα την αυστηρή νομισματική πολιτική της. 

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,1% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε poll του Dow Jones είχαν προβλέψει ανάπτυξη 2%. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ισχυρότερο του αναμενομένου πληθωρισμό, με τις τιμές να αυξάνονται 4% συγκριτικά με τις εκτιμήσεις για άνοδο 3,7%. 

Η Honeywell ενισχύθηκε περισσότερο από 3% χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελέσματά της. 

Στον αντίποδα, η Caterpillar, ακόμη ένα βαρόμετρο για την παγκόσιμα οικονομία, η οποία είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 1% από τη στιγμή που επενδυτές ανησυχούν ότι η αύξηση των αποθεμάτων υποδηλώνει επιβράδυνση της ζήτησης. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News