Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 20:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Ανοδική διόρθωση εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό

Ομόλογα: Ανοδική διόρθωση εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης πρώτου τριμήνου και τον πληθωρισμό προκειμένου να σχηματίσουν μία καλύτερη εικόνα για την επόμενη κίνηση της ΕΚΤ. 

Εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 4 Μαίου, κάποια μακροοικονομικά, μεταξύ των οποίων το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, αναμένεται να δείξουν το βαθμό που οι τιμές ενέργειας και οι πιο αυστηρές πιστωτικές συνθήκες έχουν επηρεάσει την οικονομία. 

Οι αγορές πάντως προεξοφλούν μία πιθανότητα 70% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, ενώ η πιθανότητα αύξησης των 50 μονάδων βάσης είναι της τάξης του 30%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv. 

Eπίσης, αύριο Παρασκευή δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, λίγο πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ευρωζώνης την επόμενη Τρίτη. 

«Ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να διατηρήσει την κεκτημένη του ταχύτητα», ανέφερε ο Τζόρτζ Μπάκλεϊ της Nomura, ο οποίος περιμένει ότι θα υποχωρήσει στο 5,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 6 μονάδες βάσης, στο 2,45%, αφού υποχώρησε περίπου 10 μονάδες βάσης στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Παραμένει πάντως 30 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011 που είχε αγγίξει το Μάρτιο, καθώς και 40 μονάδες βάσης πάνω από το χαμηλότερο που είχε αγγίξει στα μέσα Μαρτίου, οπότε οι φόβοι για μία γενικευμένη τραπεζική κρίση είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε ελαφρώς στο 4,26%, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 3,84%. Αντίστοιχα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,34%. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News