Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονικό το ξεκίνημα του Μαρτίου – Άνω του 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

Wall Street: Υποτονικό το ξεκίνημα του Μαρτίου – Άνω του 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

O S&P 500 υποχώρησε στη σημερινή συνεδρίαση, την πρώτη του Μαρτίου, καθώς traders δυσκολεύθηκαν να βρουν καταλύτες για να αλλάξουν κατεύθυνση μετά τη συνεχιζόμενη άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,47% κλείνοντας στις 3.951,39 μονάδες, ενώ ο Nasdaq απώλεσε 0,66% της αξίας του κλείνοντας στις 11.379,48 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με οριακή άνοδο 5,14 μονάδων στις 32.661,84 μονάδες. 

Οι κινήσεις αυτές έλαβαν χώρα από τη στιγμή που οι ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν την άνοδο του Φεβρουαρίου, με αυτές των αμερικανικών 10ετών να ξεπερνούν προς στιγμή το φράγμα του 4% για πρώτη φορά από πέρυσι το Νοέμβριο. Η απόδοση των τίτλων διάρκειας ενός έτους ξεπέρασε το 5%. 

Ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Μινεάπολις, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο μίας μεγαλύτερης επιτοκιακής αύξησης στη συνεδρίαση αυτού του μηνός, μπορεί να είναι 25 αλλά μπορεί και 50 μονάδων βάσης, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να έχει λάβει ακόμη απόφαση. 

«Δεν έχουμε ακόμη διαπιστώσει τον πλήρη αντίκτυπο από τις μέχρι σήμερα επιτοκιακές αυξήσεις στην πραγματική οικονομία. Η επίδοση των δύο πρώτων μηνών του έτους έχει επηρεαστεί από την επανατοποθέτηση των προσδοκιών για τη νομισματική πολιτική του 2023», αναφέρει ο Γουίλιαμ Νόρτεϊ, επικεφαλής επενδύσεων της US Bank Wealth Management. 

Αρχικά, η Wall Street έκανε μία προσπάθεια ανόδου αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μεταποίηση στην Κίνα για τον Φεβρουάριο, που έδειξαν τη μεγαλύτερη βελτίωση σε διάρκεια μεγαλύτερη της 10ετίας. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 52,6, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. 

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν πτώση, με τον Dow μάλιστα να χάνει και όλα τα κέρδη του έτους, παρότι οι δύο άλλοι δείκτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ανοδική τάση για το έτος. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News