Business & Finance Τρίτη 21/02/2023, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στη Wall Street – Walmart και Home Depot «βάρυναν» τους δείκτες

Απώλειες στη Wall Street – Walmart και Home Depot «βάρυναν» τους δείκτες

Με απώλειες άνοιξε η σημερινή συνεδρίαση στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς οι προβλέψεις για τις φετινές επιδόσεις δύο βασικών παικτών του λιανεμπορίου, της Home Depot και της Walmart, έσπειραν απαισιοδοξία στους επενδυτές.

Ειδικότερα, η μετοχή της Home Depot υποχωρεί κατά περίπου 5,2%, καθώς λίγο νωρίτερα ανακοίνωσε αφενός χαμηλότερα από το προσδοκώμενο έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αφετέρου χαμηλές προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο. Η μετοχή της Walmart, η οποία επίσης ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα σήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, έχει περιορίσει τις απώλειες, υποχωρώντας κατά περίπου 0,25%. Ο CEO του κολοσσού του αμερικανικού λιανεμπορίου, John David Rainey, δήλωσε ότι οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα μη βασικά καταναλωτικά αγαθά, λόγω του πληθωρισμού.

Μετά από τρεις ημέρες παύσης, καθώς χθες τα αμερικανικά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω της Ημέρας των Προέδρων στις ΗΠΑ, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 433 μονάδες ή περίπου 1,28%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά περίπου 1,15% και ο Nasdaq παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,4%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News