Business & Finance Παρασκευή 17/02/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow – Mεικτά πρόσημα

Wall Street: Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow – Mεικτά πρόσημα

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων συνεχίζει να πλήττει το επενδυτικό κλίμα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 129,84 μονάδες 0,39% κλείνοντας στις 33.826,69 μονάδες, κερδίζοντας έδαφος από τα χαμηλά της συνεδρίασης με στήριγμα τις μετοχές της Amgen και της United Health, που ενισχύθηκαν περισσότερο από 2% αντίστοιχα.  

Αντίθετα, ο S&P 500 υποχώρησε 0,28% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 4.079,09 μονάδες και ο Νasdaq απώλεσε 0,58% της αξίας του κλείνοντας στις 11.787,27 μονάδες. Η ενέργεια ήταν ο μεγάλος χαμένος της συνεδρίασης, με τις μετοχές των Albemarle και Devon Energy να υποχωρούν10% και 4,29% αντίστοιχα, ασκώντας πιέσεις στον S&P 500. 

Oι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών και διετών άγγιξαν επίπεδα που είχαν να επαναληφθούν από πέρυσι το Νοέμβριο, ασκώντας και αυτές πιέσεις στις μετοχές στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και στην εβδομάδα. Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,13%, στην τρίτη καθοδική εβδομάδα στη σειρά – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2022. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,28% στην εβδομάδα, στη δεύτερη αρνητική διαδοχική εβδομάδα στη σειρά. Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,59%.  

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις προοπτικές της οικονομίας καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασσεύσει τον υψηλό πληθωρισμό. Το μέλος του δ.σ. της Fed Μισέλ Μπόουμαν είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη να διανύσει πολλή δρόμο έως ότου φθάσει το στόχο του 2%. 

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία αναντιστοιχία μεταξύ των αγορών μετοχών και κρατικών ομολόγων. Ενώ τα κρατικά ομόλογα δείχνουν ότι η Fed σκοπεύει να κρατήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα, οι μετοχές δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη και αντ΄αυτού περιμένουν μία ομαλή προσγείωση», αναφέρει ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της B.Riley. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News