Business & Finance Τετάρτη 15/02/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος με ώθηση στο τέλος της συνεδρίασης

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος με ώθηση στο τέλος της συνεδρίασης

Οι μετοχές έκλεισαν με μικρή άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street καθώς οι traders προσπαθούν να καταλάβουν τί σημαίνουν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 38,78 μονάδες ή 0,11% παρουσιάζοντας ράλι άνω των 250 μονάδων από τα χαμηλά της συνεδρίασης, για να κλείσει στις 34.128,05 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 4.147,60 μονάδες, με στήριγμα τις μετοχές των SolarEdge και Generac, που ενισχύθηκαν 9% και 8% αντίστοιχα. Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 12.070,59 μονάδες, χάρη στα κέρδη 13,3% της μετοχής της Airbnb, από τη στιγμή που ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. Tα κέρδη της Tesla, Rivian και Lucid συνέβαλαν επίσης στη στήριξη του δείκτη. 

Στην αρχή της συνεδρίασης, οι μετοχές είχαν παρουσιάσει πτώση, όταν τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής που έδειξαν αύξηση 3% τον Ιανουάριο τροφοδότησαν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για πιο αυστηρή νομισματική πολιτική από την Φέντεραλ Ριζέρβ, τη στιγμή που οικονομολόγοι περίμεναν μία αύξηση της τάξης του 1,9%. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία κρατεί καλά παρά τις συνεχιζόμενες επιτοκιακές αυξήσεις. 

«Η ισχυρή αγορά εργασίας είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές συνεχίζουν να δαπανούν και όσο συνεχίζεται αυτό ο πληθωρισμός θα παραμένει υψηλά. Η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα και να τα κρατήσει εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αστάθεια την ώρα που οι αγορές μετοχών και ομολόγων έχουν προεξοφλήσει ένα ήπιο σενάριο», αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι της Independent Advisor Alliance.

Oι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Zillow, Shopify και DoorDash είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. 

Περίπου τα τρία-τέταρτα των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τριμήνου. Εξ αυτών, ένα 69% έχει παρουσιάσει καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα – ποσοστό χαμηλότερο από τον τριετή μέσο όρο του 79%, σύμφωνα με στοιχεία του The Earnings Scout. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News