Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 19:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μεικτή εικόνα στις αποδόσεις, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Μεικτή εικόνα στις αποδόσεις, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Mεικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι αγορές κρατικών ομολόγων του ευρώ με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο Τρίτη. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε οριακά στο 2,37%, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης είχε φθάσει μία ανάσα από το 2,4%. Παραμένει ωστόσο πολύ χαμηλότερα από το υψηλό 11 ετών του 2,569%. Η απόδοση του διετούς γερμανικού εκτινάχθηκε αρχικά στο υψηλό 14ετίας του 2,78% προτού πάρει μία μικρή ανάσα στο 2,77%. 

«Δεν υπάρχουν και πολλά σημαντικά νέα που θα μπορούσαν να δώσουν μία κατεύθυνση στην αγορά. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να δει κάποιος τις αποδόσεις να υποχωρήσουν σημαντικά και η ισορροπία των κινδύνων παραμένει αυτή τη στιγμή ανοδική», αναφέρει ο Έρικ Νέλσον, στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo. 

Aπό την ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε ελαφρώς δύο μονάδες βάσης στο 4,19% με το spread έναντι του γερμανικού να διαμορφώνεται στις 182 μονάδες βάσης. Στην ελληνική αγορά, το κλίμα παρέμεινε υποτονικό με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ μόλις στα 38 εκατ.ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,18% με το spread στις 182 μονάδες μονάδες βάσης, στα ίδια επίπεδα με του αντίστοιχου ιταλικού, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού κινήθηκε στο 3,43%. 

Πολλοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρξει σύντομα παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς εκδηλώνονται ανησυχίες για το δομικό πληθωρισμό, που παρέμεινε στο επίπεδο ρεκόρ του 5,2% τον Ιανουάριο. 
      

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News