ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Βλέπει πτώση 20% και μετά άνοδο 20% στις ευρωπαϊκές αγορές

BofA: Βλέπει πτώση 20% και μετά άνοδο 20% στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έως και 20% περιμένει η Bank of America μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2023, εκτιμά ωστόσο ότι θα ακολουθήσει ανάκαμψη των αγορών έως τα τέλη του έτους.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου, η αγορά στρέφεται από το σοκ του πληθωρισμού και των επιτοκίων του 2022, στο σοκ της ύφεσης και των πιστώσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023. Όμως, οι προοπτικές του δεύτερου εξαμήνου είναι πιο θετικές, καθώς οι χρηματοοικονομικές συνθήκες αναμένεται να χαλαρώσουν.

Έτσι, η BofA μιλά για περιθώρια πτώσης 20% του Stoxx 600 έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου, ενώ στη συνέχεια βλέπει περιθώρια ανόδου περίπου 20% έως τα τέλη του έτος.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον, οι αναλυτές του οίκου εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κάποιες μετοχές εμφανίζουν σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, η BofA δηλώνει θετική, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των επιτοκίων και του χαμηλότερου ρίσκου στα χαρτοφυλάκια δανείων. Οι HSBC και NatWest είναι τα top picks της.

Στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών, ο οίκος είναι θετικός απέναντι στα είδη πολυτελείας, κυρίως λόγω του ανοίγματος της Κίνας και της τιμολογιακής δύναμης των εταιρειών. Οι αναλυτές ξεχωρίζουν τις LVMH και Richemont και από τα ποτά, η Heineken είναι η βασική τους επιλογή.

Στην ενέργεια, η BofA πιστεύει ότι οι προβλέψεις του consensus για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του Big Oil για το 2023 είναι συντηρητικές, κατά 10%, και ξεχωρίζει την Shell και την Energean σαν top picks. Στις εταιρείες κοινής ωφέλειας, επιλέγει την RWE.

Στον βιομηχανικό κλάδο εντοπίζονται περιθώρια ανόδου σε μετοχές όπως των Siemens, Spirax-Sarco, AutoStore, Airbus και Safran. Στα οικοδομικά υλικά η BofA επιλέγει τις Ashtead και Kingspan και στις μεταφορές την Deutsche Post.

Στην τεχνολογία, ο οίκος βλέπει θετικές τάσεις στις τιμές και τις πωλήσεις στους ημιαγωγούς (ASML, BESI) ενώ στην υγεία ξεχωρίζει τις AstraZeneca και Merck.

Στις λίστες με τις προτιμήσεις της BofA βρίσκονται επίσης οι: AAK, Air Liquide, Aker CC, BIC, BFF, Eiffage, Flutter, Fuchs, GTT, Harbour Energy, IMCD, Informa, Netcompany, Pod Point, Prada, Rentokil, Sodexho, Teleperformance, Thales, ThyssenKrupp, TotalEnergies και Watches of Switzerland.

Αντίθετα, ο οίκος είναι πιο αμυντικός απέναντι στις μετοχές του real estate, του λογισμικού, των επιχειρηματικών υπηρεσιών και των αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Με το δεξί μπήκε η χρονιά στις αγορές – Οι επιδόσεις του ΧΑ

Morgan Stanley: Μην αγοράζετε μετοχές στο ράλι

BofA: Οι επενδυτές συρρέουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News