Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 09:32
ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Μην αγοράζετε μετοχές στο ράλι

Morgan Stanley: Μην αγοράζετε μετοχές στο ράλι

Οι επενδυτές που τρέχουν να προλάβουν το ράλι των χρηματιστηρίων θα απογοητευτούν καθώς πηγαίνουν κόνστα στην Federal Reserve, προειδοποιούν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

«Η καλύτερη εικόνα στις τιμές  των μετοχών έχει αρχίσει να πείθει πολλούς επενδυτές ότι κάτι χάνουν, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν πιο ενεργά», αναφέρει ομάδα αναλυτών του οίκου με επικεφαλής τον Michael Wilson, σύμφωνα με το Bloomberg. «Πιστεύουμε ότι η πρόσφατη ανοδική κίνηση των μετοχών αντανακλά περισσότερο την εποχική επίδραση του January Effect και το short covering μετά από ένα δύσκολο τέλος Δεκεμβρίου και μια βάναυση χρονιά».

Morgan Stanley: Μην αγοράζετε μετοχές στο ράλι-1

Στην πραγματικότητα, τα εταιρικά κέρδη είναι χειρότερα από ό,τι αναμενόταν, ειδικά στο μέτωπο των περιθωρίων, τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. «Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον βασικό κανόνα του ‘Μην πολεμάς την Fed’. Ίσως αυτή η εβδομάδα να τους τον υπενθυμίσει», προσθέτουν.

Οι policymakers της Fed αναμένεται να αυξήσουν το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, μειώνοντας το μέγεθος της αύξησης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η κίνηση έρχεται έπειτα από τα πρόσφατα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η επιθετική εκστρατεία της Fed για την επιβράδυνση του πληθωρισμού λειτουργεί.

Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο από την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, διευρύνοντας τα κέρδη του νέου έτους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

BofA: Οι επενδυτές συρρέουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Ευρωπαϊκές αγορές: Το ράλι έχει εξαντληθεί, λένε Goldman και BofA

BofA: Δεν έχουν πιάσει ακόμα πάτο οι αγορές, λένε 7 στους 10 επαγγελματίες επενδυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News