Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Συνέχεια ανόδου στις αποδόσεις του ευρώ

Ομόλογα: Συνέχεια ανόδου στις αποδόσεις του ευρώ

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων του ευρώ, καθώς τα σχόλια αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στηρίζουν το σενάριο των μεγάλων επιτοκιακών αυξήσεων τους επόμενους μήνες. 

Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και θα τα διατηρήσει σε περιοριστικό έδαφος για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2%, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ από το Νταβός. Άλλωστε και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ το Δεκέμβριο ενισχύουν την άποψη ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για κάποιο διάστημα», αναφέρει αναλυτής της Radobank. 

Σήμερα Παρασκευή, η Λαγκάρντ είπε ότι η επάνοδος της Κίνας μετά από τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid θα μπορούσε να εντείνει τις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 11 μονάδες βάσης, στο 2,165%, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα από το υψηλό 11ετίας του 2,59% που άγγιξε στις 2 Ιανουαρίου. Traders έχουν πλήρως προεξοφλήσει μία αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Συνολικά, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής κατά 140 μονάδες βάσης, έως τα μέσα του έτους. Στη διετία, η απόδοση ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης στο 2,57%. 

Από την ευρωπεριφέρεια, το κόστος δανεισμού στην ιταλική 10ετία ενισχύθηκε 20 μονάδες βάσης στο 3,97%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού να διευρύνεται 10 μονάδες βάσης στις 179. Την Πέμπτη περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Απρίλιο γύρω στις 164 μονάδες βάσης.  

 

moneyreview.gr 

  

  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News