Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 09:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: «Μαξιλάρι» 9 δισ. ευρώ αφήνει ο Ντράγκι στην Μελόνι

Ιταλία: «Μαξιλάρι» 9 δισ. ευρώ αφήνει ο Ντράγκι στην Μελόνι

«Μαξιλάρι» 9 δισ. ευρώ αφήνει ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι στην επόμενη κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της κυβέρνησης, η ιταλική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει καλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη φέτος, στο 3,3%. Αυτό θα επιτρέψει στο έλλειμμα να συρρικνωθεί στο 5,1% του ΑΕΠ το 2022 και στη συνέχεια στο 3,4% το 2023, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος παρέχει ένα «μαξιλάρι» για τη νέα κυβέρνηση που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα έως τα τέλη Οκτωβρίου και θα έχει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση.

Για το 2023, οι νέες προβλέψεις μιλούν για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,6%, έναντι  ρυθμών 2,4% που προβλέπονταν τον Απρίλιο.

Η επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας θα αποτελέσει πρόκληση για τη Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής του δεξιού συνασπισμού που κέρδισε τις εκλογές της Κυριακής. Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει 66 δισ. ευρώ σε μέτρα στήριξης έναντι της ακριβής ενέργειας και είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερα.

Το χρέος της Ιταλίας φαίνεται στο 145,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 143,2% το 2023.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Οικονομική φουρτούνα το δώρο στη νέα κυβέρνηση

Ιταλία: Τι περιμένουν και τι φοβούνται οι ξένοι οίκοι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News