Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 09:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πτώση και πάλι η στερλίνα – Δεν πείθει η BoE 

Σε πτώση και πάλι η στερλίνα – Δεν πείθει η BoE 

Υποχωρεί και πάλι η βρετανική λίρα στην αγορά συναλλάγματος, καθώς το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δεν φαίνεται να καθησυχάζει τους επενδυτές σχετικά με το πρόγραμμα περικοπής φόρων του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η στερλίνα υποχώρησε κατά 1,1% στα 1,0767 δολάρια την Πέμπτη, διαγράφοντας το άλμα που κατέγραψε χθες αφού η BoE ανακοίνωσε πως θα αγοράσει έναν απεριόριστο αριθμό μακροπρόθεσμων ομολόγων μέχρι τις 14 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την αγορά ομολόγων. 

Η νέα υποχώρηση που καταγράφεται, σήμερα Πέμπτη, οδηγεί τη στερλίνα στο χειρότερο μήνα από τον Ιούνιο του 2016 που είχε διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το Brexit, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Επενδυτές αλλά οργανισμοί όπως το ΔΝΤ ανησυχούν πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση θα αυξήσει και άλλο τον πληθωρισμό και θα αυξήσει το χρέος της χώρας. Η στερλίνα κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου, προκαλώντας συζητήσεις ακόμη και για την πιθανότητα να φτάσει σε απόλυτη ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Ζημιές 500 δισ. δολαρίων σε μετοχές και ομόλογα έφερε η Λις Τρας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News