Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 13:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πανδημία αλλάζει τις συνήθειες: Τι φάγαμε το 2020

Η πανδημία αλλάζει τις συνήθειες: Τι φάγαμε το 2020

Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων καταναλωτών και μαζί, τις διατροφικές τους συνήθειες.

Τα στοιχεία της πρώτης σε τζίρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, Kroger, δείχνουν ότι την ώρα που η πανδημία έκλεινε τα εστιατόρια, πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν στο σπίτι τα πιάτα που υπό διαφορετικές συνθήκες θα παράγγελναν έξω. Έτσι, η αλυσίδα διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί αγόρασαν περισσότερο κιμά, ψωμάκια και τριμμένο τυρί, για να φτιάξουν μπέργκερ στο σπίτι.

Η πανδημία δημιούργησε επίσης αυξημένη ζήτηση για το λεγόμενο «comfort food», δηλαδή τα φαγητά που δημιουργούν μία αίσθηση θαλπωρής, με τα αναψυκτικά light, τα πατατάκια με περίεργες γεύσεις, το κρασί και τις σοκολάτες να μπαίνουν στη λίστα με τα δημοφιλέστερα είδη του 2020.

Τα 10 τρόφιμα και ποτά με τη μεγαλύτερη δυναμική στα καταστήματα της Kroger για το 2020 ήταν τα εξής:

10. Ακριβά ζαμπόν.

9. Μεγάλες συσκευασίες με διάφορα είδη σοκολάτας.

8. Μεγάλες συσκευασίες με κάψουλες για καφετιέρες.

7. Χειροποίητα και ιδιαίτερα ψωμιά.

6. Φρέσκα ψωμάκια για μπέργκερ.

5. Κρέμα γάλακτος.

4. Λευκό κρασί.

3. Πατατάκια με ιδιαίτερες γεύσεις.

2. Τριμμένα τυριά.

1. Αναψυκτικά χωρίς θερμίδες.

Η Kroger προβλέπει ότι το 2021 θα είναι η χρονιά των μανιταριών και γενικά των τροφίμων τύπου vegetarian. Οι πωλήσεις τροφίμων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, το πεπτικό, την πνευματική λειτουργία, τα επίπεδα της ενέργειας και βοηθούν στη διαχείριση του άγχους αναμένεται να αυξηθούν επίσης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News