Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 12:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιλανθρωπίες: Βίλες 55 εκατ. δώρισε η πρώην κυρία Μπέζος

Φιλανθρωπίες: Βίλες 55 εκατ. δώρισε η πρώην κυρία Μπέζος

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της να δωρίσει τουλάχιστον την μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Μακένζι Σκοτ, δισεκατομμυριούχος και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, παραχώρησε επαύλεις της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, η Σκοτ δώρισε πρόσφατα δύο βίλες, αμφότερες στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, στο Ίδρυμα Κοινότητας της Καλιφόρνια. Η οργάνωση σκοπεύει να πουλήσει και τις δύο επαύλεις, συνολικής αξίας 55 εκατ. δολαρίων, και να αξιοποιήσει το 90% των εσόδων για την χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για οικονομικά προσιτές κατοικίες.

Το υπόλοιπο 10% θα διοχετευτεί προς ένα πρόγραμμα ένταξης μεταναστών, όπως τόνισε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας Τζάρετ Μπάριος. «Στο Λος Άντζελες έχουμε μία επείγουσα ανάγκη για προσιτά σπίτια, που συνδέεται με την κρίση έλλειψης κατοικιών που βιώνουμε και η λύση για την έλλειψη στέγης είναι τα σπίτια. Αυτό το (δώρο) θα διασφαλίσει μία σημαντική αύξηση στα ετήσια έξοδα για τη δημιουργία σπιτιών και τη στήριξη των ενοίκων», τόνισε ο Μπάριος στο CNBC. Σημειώνεται πως η συναλλαγή ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ η Σκοτ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσα στον Αύγουστο.

Η Σκοτ, της οποίας η περιουσία ανέρχεται στα 38,2 δισ. δολάρια, αγόρασε το ένα από τα δύο σπίτια το 2007 έναντι 24,4 εκατ. δολαρίων με τον πρώην σύζυγό της. Έπειτα από μία δεκαετία αγόρασαν μαζί το δεύτερο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στην ίδια οδό, έναντι 12,9 εκατ. δολαρίων. Συνολικά, οι δύο επαύλεις έχουν 11 υπνοδωμάτια, 13 μπάνια, μία πισίνα και ένα γήπεδο τένις.

Υπενθυμίζεται ότι η Σκοτ έχει δωρίσει σχεδόν 4 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις από το τέλος του 2021. «Όταν η ομάδα δωρεών μας εστιάζει σε οποιοδήποτε σύστημα στο οποίο ο κόσμος δυσκολεύεται, δεν υποθέτουμε ότι εμείς, ή οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη ομάδα, μπορούμε να ξέρουμε πώς να το διορθώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εστιάζουμε στις ανάγκες όσων οι φωνές δεν ακούγονται επαρκώς», είχε σημειώσει η Σκοτ τον Μάρτιο σε σχετική της ανάρτηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η εκδίκηση της πρώην: Πώς η Μακένζι Σκοτ κάνει τον Τζεφ Μπέζος να φαίνεται φθηνός

Επιδημία διαζυγίων στους δισεκατομμυριούχους: Ποιος ακολουθεί τους Μπέζος και Γκέιτς

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News