Business & Finance Τρίτη 21/06/2022, 10:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδημία διαζυγίων στους δισεκατομμυριούχους: Ποιος ακολουθεί τους Μπέζος και Γκέιτς

Επιδημία διαζυγίων στους δισεκατομμυριούχους: Ποιος ακολουθεί τους Μπέζος και Γκέιτς

Αίτηση διαζυγίου από την επί τρία χρόνια σύζυγό του κατέθεσε ο Σεργκέι Μπριν, ο συνιδρυτής της Google και ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι ο τρίτος από τους πλουσιότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη που χωρίζει μέσα στα τελευταία τρία χρόνια. 

Ο Μπριν υπέβαλε αίτηση για τη λύση του γάμου του με τη Νικόλ Σάναχαν τον Ιανουάριο, επικαλούμενος «ασυμβίβαστες διαφορές», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία αποκάλυψε το Business Insider.  

Το ζευγάρι, που έχει έναν τρίχρονο γιο, έλαβε μέτρα για να κρατήσει μυστικά τα στοιχεία του χωρισμού, ζητώντας να σφραγιστούν τα έγγραφα από το δικαστήριο, αναφέρει το Bloomberg.

Επιδημία διαζυγίων στους δισεκατομμυριούχους: Ποιος ακολουθεί τους Μπέζος και Γκέιτς-1
φωτ.: AP

Ο Μπριν, 48 ετών, έχει περιουσία 94 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Μεγάλο μέρος της περιουσίας προέρχεται από τη συμμετοχή του στην Google, την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον Λάρι Πέιτζ το 1998. Τόσο αυτός όσο και ο Πέιτζ αποχώρησαν από την μητρική της Google, την Alphabet, το 2019, αν και παραμένουν στο διοικητικό συμβούλιο και εξακολουθούν να είναι οι βασικοί μέτοχοι.

Ο Μπριν υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένος με την συνιδρύτρια του 23andMe, Αν Γουοτζίσκι, με την οποία πήρε διαζύγιο το 2015.

Ο νέος χωρισμός του έρχεται ένα χρόνο αφότου ο Μπιλ Γκέιτς και η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσαν τη λύση του γάμου τους και περίπου τρία χρόνια μετά το διαζύγιο του Τζεφ Μπέζος και της Μακένζι Σκοτ. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πιθανό ο Μπριν και η Σάναχαν να έχουν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, καθώς ο γάμος τους έγινε όταν ο συνιδρυτής της Google ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Από το Backrub έως το googol: Η ιστορία της εταιρείας που έγινε ρήμα

Οικογενειακά προβλήματα για τον Elon Musk: Η διεμφυλική κόρη του δεν θέλει καμία σχέση μαζί του

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News