Business & Finance Δευτέρα 4/07/2022, 10:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τσακώνονται Τζεφ Μπέζος και Τζο Μπάιντεν για τη βενζίνη

Γιατί τσακώνονται Τζεφ Μπέζος και Τζο Μπάιντεν για τη βενζίνη

Την επικριτική απάντηση του ιδρυτή της   Amazon, Τζεφ Μπέζος, προκάλεσε το tweet του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που καλούσε τα στελέχη της βιομηχανίας του πετρελαίου να μειώσουν τις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μία εποχή πολέμου και παγκόσμιου κινδύνου. Ρίξτε την τιμή που χρεώνετε στην αντλία ώστε να αντανακλά το κόστος που πληρώνετε για το προϊόν. Και κάντε το τώρα», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter το Σάββατο, απευθυνόμενος στις εταιρείες που λειτουργούν βενζινάδικα και ορίζουν τις τιμές για τους καταναλωτές.

«Άουτς. Ο πληθωρισμός είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Λευκός Οίκος. Είναι  είτε λανθασμένη στόχευση ή μια βαθιά έλλειψη κατανόησης των βασικών δυναμικών της αγοράς», απάντησε στο Twitter ο Μπέζος.

Ο Λευκός Οίκος επέστρεψε με νέο tweet την Κυριακή, απαντώντας στον Μπέζος, με την εκπρόσωπο τύπου να δηλώνει ότι οι αυξημένες τιμές της βενζίνης «δεν είναι βασικές δυναμικές της αγοράς. Είναι μία αγορά που απογοητεύει τον Αμερικανό καταναλωτή».

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 15 δολάρια τον τελευταίο μήνα, όμως οι τιμές της βενζίνης στην αντλία στις ΗΠΑ μετά βίας έχουν μειωθεί, τόνισε. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέζος κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι θέτει λανθασμένους στόχους. Τον Μάιο, είχε απαντήσει σε ένα tweet του Αμερικανού προέδρου που έλεγε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να περιοριστεί εάν οι πλούσιες επιχειρήσεις «πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News