Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 13:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια

Ο Τζεφ Μπέζος έχει συνηθίσει να βρίσκεται στη δημοσιότητα. Με περιουσία που ξεπερνά τα 150 δισ.  δολάρια, ο ιδρυτής της Amazon προσελκύει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ δεν διστάζει να παρουσιάζει και στιγμές της προσωπικής του ζωής και της καθημερινότητάς του στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που ποζάρει με τους γονείς του, τα αδέρφια ή τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ.

Αυτό που δεν επιτρέπει, όμως, είναι να μπουν στο μικροσκόπιο τα παιδιά του.

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια-1
φωτ.: @exploritat/Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αποκτήσει τρία αγόρια και έχει υιοθετήσει ένα κορίτσι από την Κίνα με την πρώην σύζυγό του, Μακένζι Σκοτ.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τα παιδιά του. Ο μεγαλύτερος γιος του λέγεται Πρέστον και είναι 22 χρόνων, αλλά τα ονόματα ή οι ηλικίες των άλλων τριών παιδιών παραμένουν άγνωστα.

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια-2
φωτ.: : @skyewcalifornia/Twitter

Ένα από τα ελάχιστα πράγματα που έχει αποκαλύψει ο Τζεφ Μπέζος για τα παιδιά του είναι ο κάπως ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο τα μεγάλωσε. Όπως είχε πει το 2017 σε ένα συνέδριο στο Λος Άντζελες, άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια και ηλεκτρικά εργαλεία από μικρή ηλικία.

Το σκεπτικό του ήταν πως επιτρέποντας στα παιδιά του να παίρνουν ρίσκα και να είναι αυτάρκη,  θα ανέπτυσσαν επινοητικότητα, η οποία σύμφωνα με την άποψή του είναι μία χρήσιμη δεξιότητα στην καθημερινή ζωή και στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο Μπέζος έχει δηλώσει ότι φροντίζει να περνά χρόνο με τα παιδιά του. Όπως έχει πει, δεν βιάζεται το πρωί. «Μου αρέσει να διαβάζω την εφημερίδα, μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου, μου αρέσει να τρώω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο».

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια-3
φωτ.: @smithsoniannpg/Twitter

Με τον Πρέστον εμφανίστηκαν μαζί στα Όσκαρ του 2020, όταν η Amazon διεκδικούσε βραβείο  με τη γαλλική ταινία Les Misérables.

Ο Πρέστον Μπέζος γεννήθηκε το 2000 και είναι φοιτητής στο Princeton University, δηλαδή στο ίδιο πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε ο πατέρας του το 1986.

Υπολογίζεται ότι εάν ο Μπέζος και η πρώην σύζυγός του μοιράσουν την περιουσία τους ανάμεσα στα παιδιά τους, τότε η κληρονομιά του Πρέστον θα φτάσει περίπου τα 50 δισ. δολάρια. Εφόσον βέβαια η περιουσία του ιδρυτή της Amazon δεν αυξηθεί ακόμα περισσότερο μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τζεφ Μπέζος: Η αλήθεια για το ελληνικό επίθετο, τον άγνωστο πατέρα του και το τσίρκο

Η εκδίκηση της πρώην: Πώς η Μακένζι Σκοτ κάνει τον Τζεφ Μπέζος να φαίνεται φθηνός

Jeff Bezos: Τι απαντά σε όσους του ζητούν να ρίξει χρήμα στη γη αντί στο διάστημα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News