Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 15:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bank of America: Τα «ζόμπι» επιστρέφουν στην Ευρώπη

Bank of America: Τα «ζόμπι» επιστρέφουν στην Ευρώπη

Προειδοποίηση ότι η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης προκαλεί αύξηση των εταιρειών-ζόμπι στις οικονομίες της Ευρωζώνης απευθύνει με σημερινή ανάλυσή της η Bank of America.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών επιβραδύνει ή σταματά την παραγωγή λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, καθώς η Ρωσία μειώνει τις παραδόσεις φυσικού αερίου και διαταράσσει περαιτέρω τον εφοδιασμό των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Bank of America: Τα «ζόμπι» επιστρέφουν στην Ευρώπη-1

Έτσι, η BofA διαπιστώνει ότι το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν περισσότερα ζόμπι, δηλαδή εταιρείες που δεν βγάζουν αρκετά για να καλύψουν τους τόκους που πρέπει να πληρώνουν για τα δάνειά τους. Οι εταιρείες-ζόμπι βρίσκονταν σε πτώση στην Ευρώπη μετά την πανδημία, όμως τώρα αυτή η τάση ανακόπτεται.

Bank of America: Τα «ζόμπι» επιστρέφουν στην Ευρώπη-2

Τα τελευταία τρία τρίμηνα, το ποσοστό των εταιρειών-ζόμπι είχε παραμείνει περίπου στο 7,5% , έχοντας ξεπεράσει και το 14% τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, τα στοιχεία της BofA δείχνουν μια αύξηση των ζόμπι σε όλες τις βασικές ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, με τον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας να κατέχει το υψηλότερο μερίδιο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

BofA: Ανάπτυξη 4,4% φέτος στην Ελλάδα – Δυσκολότερο το 2023

Γερμανία: Το εμπόριο γίνεται «βαρίδι» για την ανάπτυξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News