Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 09:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακούφιση από τον Nord Stream: Ξεκινούν οι ροές το Σάββατο

Ανακούφιση από τον Nord Stream: Ξεκινούν οι ροές το Σάββατο

Η Ρωσία φαίνεται έτοιμη να ξαναρχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream το Σάββατο, όταν και ολοκληρώνονται οι τρεις ημέρες συντήρησης του αγωγού, σε μία ένδειξη που φέρνει κάποια ανακούφιση για τις αγορές, έστω και εάν υπάρχουν πάντα ανησυχίες για περαιτέρω διακοπές των προμηθειών τον χειμώνα.

Τα δεδομένα του δικτύου δείχνουν ότι οι ροές θα αρχίσουν ξανά το Σάββατο, στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού (δηλαδή στα ίδια επίπεδα όπου βρίσκονταν και πριν από τη διακοπή), όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που η Ρωσία κλείνει τον Nord Stream επικαλούμενη εργασίες συντήρησης και γεννώντας φόβους στις αγορές ότι το κλείσιμο θα είναι οριστικό. Η Γερμανία έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα στηριζόταν καθόλου στο Nord Stream αυτό τον χειμώνα.

Η Gazprom λέει ότι η μοναδική τουρμπίνα που λειτουργεί στο σημείο εισόδου της σύνδεσης πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνική συντήρηση κάθε 1.000 ώρες. Αυτό σημαίνει περίπου κάθε 42 ημέρες, με τις επόμενες εργασίες να γίνονται στα μέσα Οκτωβρίου.

Κανονικά, ο αγωγός χρησιμοποιεί έξι μεγάλες τουρμπίνες και δύο μικρότερες, αλλά αυτό το καλοκαίρι το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τέθηκε εκτός λειτουργίας με την Gazprom να επιρρίπτει τις ευθύνες στις κυρώσεις της Δύσης, που διέκοψαν τη συντήρηση και τις επισκευές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Φυσικό αέριο: Κλείνει ξανά ο Nord Stream – Στο βάθος ύφεση και δελτίο

Miller, Gazprom: Οι κυρώσεις της Δύσης εμποδίζουν τη Siemens να επισκευάσει τον Nord Stream 1

Φυσικό αέριο: Δύο μήνες νωρίτερα γεμίζουν οι αποθήκες της Ε.Ε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News