Business & Finance Κυριακή 27/12/2020, 07:59
ΚΙΝΑ

Αύξηση 15,5% στα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας το Νοέμβριο

Αύξηση 15,5% στα κέρδη της κινεζικής βιομηχανίας το Νοέμβριο

Με βραδύτερο ρυθμό αυξήθηκαν τα κέρδη των κινεζικών επιχειρήσεων στον χώρο της βαριάς βιομηχανίας το Νοέμβριο, καθώς οι τιμές παραγωγού συνέχισαν να χάνουν έδαφος. Ωστόσο, αυξήθηκαν για έβδομο διαδοχικό μήνα, χάρη στην υψηλή βιομηχανική παραγωγή και στις περισσότερες πωλήσεις, καθώς η ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την επιβράδυνση που προκάλεσε η πανδημία.

Τα κέρδη αυξήθηκαν 15,5% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, στα 729,32 δισ.γιουάν (111,50 δισ.δολάρια), με ρυθμό ωστόσο χαμηλότερο από τον υψηλό τριετίας, 28,2%, του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεία της Κίνας. Οι βιομηχανικός κλάδος της Κίνας έχει ανακάμψει δυναμικά, χάρη στην αύξηση των εξαγωγών καθώς οι μεταποιητικές μονάδες επιτάχυναν την παραγωγή τους για να ανταποκριθοούν στην αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά όμως, οι τιμές χονδρικής, δείκτης κερδοφορίας, συνέχισαν να υποχωρούν, αν και λιγότερο του αναμενομένου, τον προηγούμενο μήνα. 

«Τα κέρδη σε κάποιες παραδοσιακές βιομηχανίες παρουσίασαν βελτίωση. Καθώς δε, μπαίνουμε στον χειμώνα, η ζήτηση για θερμικό άνθρακα έχει αυξηθεί σε συνδυασμό με τις τιμές, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη ανάκαμψη του κλάδου του άνθρακα», αναφέρουν παράγοντες του χώρου. Τα κέρδη της βιομηχανίας άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκαν 9,1% το Νοέμβριο, καταγράφοντας για πρώτη φορά αύξηση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, η κερδοφορία του κινεζικού βιομηχανικού κλάδου αυξήθηκε 2,4% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανεβάζοντας ταχύτητα από το 0,7% των τελευταίων 10 μηνών. Τα κέρδη των κρατικών ελεγχόμενων επιχειρήσεων της Κίνας στο βιομηχανικό κλάδο μειώθηκαν 4,9% την ίδια περίοδο, περισσότερο από την πτώση 7,5% που είχε καταγραφεί το πρώτο 10μηνο. Αντίθετα, τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν 1,8% το 11μηνο έναντι 1,1% του 10μήνου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News