Business & Finance Σάββατο 26/12/2020, 19:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το video game Cyberpunk 2077 πηγή προβλημάτων για την CD Projekt

Το video game Cyberpunk 2077 πηγή προβλημάτων για την CD Projekt

Αποφασισμένη να υπερασπισθεί με σθένος το κύρος της, δηλώνει η CD Projekt, η πολωνική εταιρεία που έχει σχεδιάσει το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Cyberpunk 2077, στη μήνυση που έχει καταθέσει επενδυτής εις βάρος της, για φερόμενη παραπλάνηση των μετόχων αναφορικά με τα αποδεικτικά για τις ταμειακές ροές της τις υφιστάμενες ζημιές της.

Ο επενδυτής κατέθεσε την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ισχυριζόμενος ότι παραπλανήθηκε από την εταιρεία που αντιμετωπίζει έντονη πίεση από τα λειτουργικά λάθη του παιχνιδιού και τα οποία προκάλεσαν τη βύθιση της μετοχής της, μετά την κυκλοφορία του στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Η Sony αφαίρεσε το Cyberpunk 2077 από το ηλεκτρονικό κατάστημα Playstation και μαζί με τη Microsoft αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το πλήρες αντίτιμο του παιχνιδιού, σε όσους το είχαν αγοράσει.

«Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να αποφανθεί εάν οι ενέργειες της εταιρείας και των μελών του δ.σ. της σε σχέση με την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 συνιστούν παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων, δηλ. παραπλανώντας τους επενδυτές και συνεπώς προκαλώντας ζημιές», όπως δήλωσε η εταιρεία αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεσμευόμενη να υπερασπιστεί τον εαυτό της «σθεναρά ενάντια σε τέτοιες αξιώσεις».

Στην ανακοίνωσή της η CD Projekt αναφέρει ότι το μέγεθος της ζημιάς δεν προσδιορίζεται στην καταγγελία,. Τα American Depositary Receipts (ADRs, απαθετήριοι τίτλοι που διαπραγματεύονται στις χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ) της εταιρείας έκαναν βουτιά 25% στις τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 στις 10 Δεκεμβρίου και υποχώρησαν περαιτέρω κατά 16% μετά την αφαίρεση του παιχνιδιού από το κατάστημα Playstation της Sony στις 18 Δεκεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News