Business & Finance Δευτέρα 29/08/2022, 12:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Ο κόσμος χρειάζεται ακόμα πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Elon Musk: Ο κόσμος χρειάζεται ακόμα πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εξορύσσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να διατηρήσει τον πολιτισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα βιώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk, μιλώντας σε συνέδριο στη Νορβηγία. Όπως είπε, η μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια θα χρειαστεί δεκαετίες.

 «Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, γιατί διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει», είπε ο Musk, σύμφωνα με το Reuters.

Όταν τον ρώτησαν εάν η Νορβηγία πρέπει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο Musk είπε: «Νομίζω ότι κάποιες πρόσθετες έρευνες (για υδρογονάνθρακες) χρειάζονται αυτή τη στιγμή».

 «Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια και σε μια βιώσιμη οικονομία», πρόσθεσε. «Θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί».

Ο ιδρυτής της Tesla εκτίμησε ότι η offshore παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα, σε συνδυασμό με μπαταρίες, θα μπορούσε να γίνει βασική πηγή ενέργειας. «Θα μπορούσε να προσφέρει μια ισχυρή, βιώσιμη πηγή ενέργειας τον χειμώνα», είπε.

Παράλληλα, ο Elon Musk επανάλαβε τις ανησυχίες του για τα χαμηλά ποσοστά των γεννήσεων. «Ένα από τα λιγότερο προφανή πράγματα που πρέπει να μας ανησυχούν είναι το ποσοστό των γεννήσεων και νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κάνουν αρκετά μωρά για να στηρίξουν τον πολιτισμό, ώστε να μην λιγοστέψουμε», είπε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News