Business & Finance Τετάρτη 24/08/2022, 23:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά κλείνει η Wall Street  με ώθηση από Tesla, Salesforce και Intuit

Ανοδικά κλείνει η Wall Street  με ώθηση από Tesla, Salesforce και Intuit

Η Wall Street έκλεισε ανοδικά την Τετάρτη, υποστηριζόμενη από τα κέρδη σε Salesforce και Intuit, ενώ οι επενδυτές περιμένουν το συνέδριο Jackson Hole της Federal Reserve των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Ενισχύοντας τον βαρύ τεχνολογικά Nasdaq, η Tesla έκλεισε με κέρδη, ενόψει του αναμενόμενου split ενώ το ράλι της Intuit οφείλεται στις αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα για το οικονομικό 2023.

Ανοδικά κινήθηκε και η Salesforce εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο S&P 500 έχασε έδαφος στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, αφού το καλοκαιρινό ράλι του ανακόπηκε από τις αυξανόμενες ανησυχίες για μια επιθετική στάση της Fed, την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης στην Κίνα.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στο Jackson Hole που ξεκινά την Πέμπτη, με τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell την Παρασκευή να παρέχουν πιθανές ενδείξεις για τον ρυθμό μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων και εάν η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία.

«Η αγορά θέλει να πάρει περισσότερες πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως είναι ο πληθωρισμός και η πορεία των επιτοκίων της Fed», δήλωσε ο Tom Martin, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην GLOBALT Investments στην Ατλάντα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να διχάζονται μεταξύ μίας αύξησης 50 μονάδων βάσης και 75 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διαγράψει 10.000 δολάρια σε φοιτητικά δάνεια για πολλούς φοιτητές κολεγίου με χρέη, μια κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει την υποστήριξη προς τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς στις εκλογές του Κογκρέσου του Νοεμβρίου, αλλά και να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

Με ώθηση από την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου που δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμενόταν, ο S&P 500 ανέκαμψε από τα χαμηλά του στα μέσα Ιουνίου. Ο δείκτης αναφοράς πρόκειται να κλείσει το έτος λίγο πάνω από το τρέχον επίπεδό του, σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής που συμμετείχαν πρόσφατα σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο S&P 500 κέρδισε 12,04 μονάδες ή 0,29%, κλείνοντας στις 4.140,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 50,23 μονάδες ή 0,41%, στις 12.431,53 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 59,64 μονάδων, ή 0,18%, στις 32.969,23 μονάδες.

Η Peloton Interactive αυξήθηκε μετά την ανακοίνωση της εταιρείας στατικών ποδηλάτων ότι θα πουλήσει τα προϊόντα της στο Amazon σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις που έχουν μειωθεί μετά το τέλος του lockdown πανδημίας.

Η Nordstrom κατρακύλησε αφού ο λιανοπωλητής μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις εσόδων και κερδών, ένδειξη ότι ο πληθωρισμός συμπιέζει τις καταναλωτικές δαπάνες για ρούχα και υποδήματα υψηλής ποιότητας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News