Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 19:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nord Stream: Κλείνει η στρόφιγγα για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης

Nord Stream: Κλείνει η στρόφιγγα για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης

Από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου διακόπτονται οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Gazprom, η διακοπή θα γίνει για λόγους συντήρησης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ροές των 33 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα θα επανέλθουν, όπως σημειώνει σχετικά η εταιρεία.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Gazprom, το φυσικό αέριο έκανε άλμα 8% αγγίζοντας τα 258 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ήδη βέβαια οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη κινούνται σε μειωμένα επίπεδα, έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, και οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί.

Σημειώνεται πως ο ρωσικός κολοσσός προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω αύξηση των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου κατά 60%, πάνω από τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, αυτό τον χειμώνα.

«Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν φτάσει τα 2.500 δολάρια (ανά 1.000 κυβικά μέτρα). Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 4.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα αυτό το χειμώνα», ανέφερε η Gazprom.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Πώς ο αγωγός έγινε τόσο σημαντικός στον πόλεμο του φυσικού αερίου

Πώς η κρίση του ρωσικού φυσικού αερίου επηρέασε τη γερμανική Uniper

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News