Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 12:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Το δελτίο στο φυσικό αέριο θα πλήξει τη βιομηχανία μετάλλων

Γερμανία: Το δελτίο στο φυσικό αέριο θα πλήξει τη βιομηχανία μετάλλων

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιομηχανία μετάλλων κρούει μελέτη του γερμανικού ινστιτούτου ZEW, η οποία εξετάζει τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή δελτίου στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη Γερμανία και η αβεβαιότητα ως προς την ποσότητα που θα ρέει μέσω του αγωγού Nord Stream 1. 

Το γερμανικό ινστιτούτο προειδοποιεί ότι η παραγωγή και η επεξεργασία μετάλλων θα υποστεί μεγάλο πλήγμα και πρωτίστως οι βιομηχανίες χημικών και χάρτου. 

Η περιορισμένη προσφορά αναμένεται να επηρεάσει και τους λιγότερο ενεργοβόρους αλλά σημαντικούς από οικονομικής απόψεως τομείς εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών, σύμφωνα με το ZEW, το οποίο εκπόνησε την εν λόγω μελέτη για λογαριασμό της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας. 

Οι βιομηχανίες υφαντικών και κεραμικών είναι ιδιαίτερα εξαρτημένες από το φυσικό αέριο. «Εάν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την αναγκαία τροφοδοσία, ακόμη και οι τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας θα βρεθούν σε δυσχερή θέση», αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης, Rainer Kirchdoerfer. 

Τα στοιχεία της Στατισικής Υπηρεσίας της Γερμανίας που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν τη μεγάλη εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, που αποτέλεσε κορυφαία πηγή ενέργειας για τη βιομηχανία το 2020, εκπροσωπώντας το 31,2% της συνολικής κατανάλωσης. Το 2021, το 95% του φυσικού αερίου της Γερμανίας ήταν εισαγόμενο. 
  
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Προμηθευτές ενέργειας υπό το φάσμα χρεοκοπίας

Ineos: Η Ευρώπη θα βάλει δελτίο στο φυσικό αέριο, εάν ο Nord Stream 1 μείνει κλειστός

Η ζωή χωρίς το ρωσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News