Business & Finance Πέμπτη 9/12/2021, 09:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ανέβασαν ταχύτητα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

Tο εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο στα 12,5 δισ. ευρώ, από 12,9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Γερμανία: Ανέβασαν ταχύτητα οι εξαγωγές τον Οκτώβριο

Με ανεβασμένη ταχύτητα κινήθηκαν οι εξαγωγές στη Γερμανία τον Οκτώβριο, κινούμενες ταχύτερα από το αναμενόμενο, σε έναν μήνα κατά τονο οποίο τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες δημιούργησαν προβλήματα στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου. 

Η άνοδος αυτή των εξαγωγών πιθανόν να αποτελεί και μια πρώτη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανεβάζει επίσης ταχύτητα μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξής της. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, Destatis, οι προσαρμοσμένες εποχικά εξαγωγές τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 4,1%, όταν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν αρνητικό ποσοστό. 

Την ίδια ώρα και οι εισαγωγές επιταχύνθηκαν στο 5%, μετά το αναθεωρημένο θετικό ποσοστό μεταβολής του 0,4% τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο στα 12,5 δισ. ευρώ, από 12,9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. 

Στις προβλέψεις τους οι αναλυτές του Reuters, έκαναν λόγο για άνοδο των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά 0,9% και 0,4% αντίστοιχα, με το εμπορικό πλεόνασμα να ανέρχεται στα 13,4 δισ. ευρώ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News