Business & Finance Παρασκευή 15/07/2022, 22:45
ΒUSINESS & FINANCE

Ineos: Η Ευρώπη θα βάλει δελτίο στο φυσικό αέριο, εάν ο Nord Stream 1 μείνει κλειστός

Ineos: Η Ευρώπη θα βάλει δελτίο στο φυσικό αέριο, εάν ο Nord Stream 1 μείνει κλειστός

Η Ευρώπη θα χρειαστεί να εκδώσει δελτία για το φυσικό αέριο για να καλύψει τη χειμερινή ζήτηση θέρμανσης, εάν ο αγωγός Nord Stream 1 δεν επαναλειτουργήσει μετά το τέλος των εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με την Ineos Group.

«Φαίνεται αρκετά άσχημη η εικόνα για τον φετινό χειμώνα όσον αφορά το αν θα φτάσουμε στους στόχους που χρειαζόμαστε για την αποθήκευση. Εάν ο Nord Stream 1 δεν επιστρέψει στην λειτουργία του, αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Σίγουρα θα δούμε δελτία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Brian Gilvary, εκτελεστικός πρόεδρος της Ineos Energy, σε συνέντευξή του στην Τηλεόραση του Bloomberg. 

Οι εταιρείες στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία θα επιδιώξουν να περιορίσουν τη χρήση φυσικού αερίου σε περίπτωση που ο Nord Stream 1 παραμείνει κλειστός, δήλωσε ο Gilvary. Ο αγωγός, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, τέθηκε εκτός λειτουργίας για τις προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες συντήρησης αυτή την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η Μόσχα θα τον κρατήσει κλειστό σε αντίποινα για τις κυρώσεις στον απόηχο της ρωσικής εσιβολής στην Ουκρανία. 

Η Ineos, ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έκλεισε συμφωνία τον περασμένο μήνα για την αγορά 1,4 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ετησίως από τον αμερικανικό εξαγωγό Sempra για δύο δεκαετίες.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

BofA: Έρχεται κρύος χειμώνας – Πότε θα ξεμείνει η Ευρώπη εάν η Ρωσία κόψει το φυσικό αέριο

Χωρίς σχέδιο ακόμα η Ευρώπη εάν κλείσει η στρόφιγγα – Μόνο στοχευμένα μέτρα προτείνει το Eurogroup

ΙΕΑ: Τα χειρότερα στην ενεργειακή κρίση έρχονται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News